Astma-stichting

Roger, de jongeman uit Ouagadougou, die zelf astma heeft, heeft in Burkina Faso een soort ‘Astma Fonds’ opgericht; de ziekte is daar nog erg onbekend en het ontbreekt aan alles. We hadden hem destijds geholpen met een (2ehands) laptop en leerlingen uit de derde klas van het Corlaer College hadden hem een grote stapel Franstalige brochures over astma gestuurd.
Inmiddels heeft hij, met de donaties die u heeft gegeven, een bedrijfje opgericht. Van de opbrengsten daarvan betaalt hij activiteiten van dit Astma Fonds.
We hebben hem en zijn familie, tijdens het afgelopen bezoek opgezocht: hij bedankte ons enorm omdat hij door middel van onze hulp een zekere zichtbaarheid in Burkina Faso heeft gekregen – waardoor hij nu contact heeft met mensen van het ministerie en ook met een farmaceutisch bedrijf dat begonnen is hem te helpen bij het geven van bekendheid aan de ziekte.

Dit heeft geleid tot het in Burkina Faso drukken van een nieuwe brochure, waarin hij de afbeeldingen heeft opgenomen die de leerlingen van het Corlaer College hem destijds hadden gestuurd. Prachtig nieuws!
Afgelopen oktober hebben we hem voor zijn werk in het Astma-fonds een nieuwe laptop gegeven – tot zijn immense vreugde.

Plaats een reactie