Band met het gemeentehuis versterkt

Vorig jaar is er een nieuwe burgemeester gekomen. Tijdens onze reis in 2017 hebben we met hem kennisgemaakt en nu, tijdens het afgelopen bezoek, hebben we de kennismaking versterkt. Het is een jongeman die nog moet groeien in zijn rol. Ook de prefect zat daar in 2017 nog maar enkele maanden – we hebben hen toen een smartphone gegeven zodat we met hen kunnen communiceren. Omdat we hebben ontdekt dat het enorm belangrijk is om de officiële instellingen (overheid; inspecties – zie hierboven) in hun werk te faciliteren hebben we de aanschaf van zonnepanelen en een laptop voor het gemeentehuis betaald. We merken dat deze investering zich terugbetaalt: het gemeentehuis zet zich actief in om het onderhouden van projecten die door Faso mogelijk gemaakt waren in hun jaarplanning en begroting op te nemen – zodat die tot werkelijk blijvende verandering leiden.

Plaats een reactie