Nieuwe waterpompen

In twee dorpjes in Midebdo (Bouloumpera en Bounoumbara) zijn waterpompen gebouwd. Het water is door een lab getest en goed bevonden! De bouw van de pompen is een kostbaar en technisch ingewikkeld project. Daarom zijn door de burgemeester de offertes voor de bouw aan de Hoge Commissaris voor gelegd voor zijn oordeel over betrouwbaarheid en kwaliteit van de bedrijven die de offertes ingediend hebben.
Wat hij echter verzuimd heeft is een provinciaal bureau in te schakelen dat tijdens de bouw de controle zou doen. Dit is de reden dat tijdens de controle door het Comité de Contrôle er tekortkomingen zijn geconstateerd, die gerepareerd moeten worden. We hebben als stichting Faso nadrukkelijk laten weten hier zeer ontstemd over zijn.
Deze reparaties staan gelukkig niet in de weg dat de waterpompen gebruikt kunnen worden; het belangrijkste is immers dat er prachtig en schoon drinkwater omhoog komt!

Plaats een reactie