Start project naaimachines

Aan de oproep om ‘oma’ naaimachines bij ons in te leveren is gehoor gegeven! In augustus 2017 waren er al vijf in Burkina Faso aangekomen. Dit voorjaar zijn er nog eens 12 verscheept. Met deze naaimachines is inmiddels een naai-atelier gestart. De locatie: de ‘werkplaats voor jongeren’ die eerder door SF was betaald. We hebben tijdens ons afgelopen bezoek alle plannen aangehoord en ook gehoord wat er verder nog nodig is.

Er moet nog heel veel gebeuren voor dit atelier – al was het maar ervoor zorgen dat de ‘afgestudeerde’ leerlingen een eigen naaimachine krijgen…!
Belangrijk om nog te zeggen: het Gemeentehuis heeft uitdrukkelijk aangegeven dat zij de verantwoordelijkheid dragen voor dit project en dus ook voor het onderhoud van het naaiatelier.

Plaats een reactie