Vrouwentuintjes

In 2017 gaan we met een nieuw project starten. Het project “vrouwentuintjes” is er één waarvan we geloven dat het tot het beste behoort wat we gedaan hebben en dat tot de meest duurzame veranderingen zal kunnen leiden.

Dit project richt zich strikt en alleen maar op de vrouwen. 
In het kort: Vrouwen dienen een voorstel in, vrouwen beheren de aangeschafte materialen, vrouwen voeren het uit.

Er is een speciaal comité opgericht dat dit gaat coördineren en dat bepaalt aan hoeveel vrouwen / gezinnen een geldbedrag wordt toegekend. 
Het geldbedrag wordt aan de vrouwen verstrekt als investering in hun toekomst, niet als lening; de vrouwen behoeven dit niet terug te betalen. Wel hebben zij de verplichting om, na het eerste oogstjaar, een andere vrouw uit een ander gezin te begeleiden bij (op haar beurt) het opzetten van een tuin (in een vervolgfase). Dit in goed overleg, maar wel formeel vast te leggen bij het “Comité de Gestion des Microcrédits” (CGM).

Er is begonnen met de bouw van waterputten om de moestuinen te bevloeien.

Een twee weken later is de eerste put gegraven en is men hard bezig met de tweede put (zie onderste foto’s)

Plaats een reactie