Water- en voedselzekerheid

Stichting Faso heeft in veel dorpjes van Midebdo de vreugde van schoon drinkwater gebracht. Heel veel vrouwen en meisjes hoeven daardoor niet meer kilometers te lopen om water te halen. En de mensen uit die dorpen (denk ook aan de kinderen!) hoeven geen vervuild water meer te drinken…

Drinkwaterprojecten 2019-2020

7 Nieuwe waterpompen

In de periode van begin 2019 tot halverwege 2020 heeft SF de aanleg van 7 nieuwe waterpompen kunnen betalen.

In die periode is ook het toezicht op de projectuitvoering sterk verbeterd: door het ‘provinciebestuur’ is een deskundige afgevaardigd die nauwkeurig toezicht hield op de kwaliteit.

Het water stroomt weer !

Renovatie 3 waterpompen

Van 3 bestaande waterpompen was de verbinding met de ondergrondse watermeren (zg. aquifers) nog volledig in takt maar was de opbouw niet meer te repareren. Voor die 3 dorpjes heeft SF de complete renovatie betaald.

Trotse studenten met hun diploma

Opleiding jongemannen tot reparateur waterpompen

In twee fasen hebben 6 jongemannen een opleiding genoten tot monteur / reparateur van waterpompen. De eerst fase opleiding was in augustus 2019.

In december 2020 hebben heeft SF voor de tweede opleidingssessie betaald.

Het geleerde wordt nu in de praktijk gebracht

Reparatie licht defecte waterpompen

Deze jongemannen hebben, na de eerste opleidingssessie, ervaring opgedaan in 4 dorpen waar de waterpomp een defect had. Dat bleek een pittige leerschool. Nieuwe praktijkervaring moet volgen in 2021!

Steun ons

Stichting Faso zet zich in voor ontwikkeling van een gemeente van 52 dorpjes in Burkina Faso, West Afrika. Dit kunnen we niet alleen. Wij hebben uw hulp nodig. Steun onze stichting en word donateur!