Doneer nu!

NL53 INGB 000 580 7717

11-3-2012

school in rieten hutjes

Deze kinderen gaan naar school, ook al is er geen schoolgebouw! In rieten hutjes krijgen ze les zolang het weer het toelaat. In de regentijd moeten de lessen gestaakt worden. De kinderen vertellen over slangen die graag tussen de bladeren gaan zitten en het gebrek aan privacy voor de leraren, die bij gezinnen in moeten wonen. Bouw van een schoolgebouw is hard nodig, maar bouw van lerarenwoningen dus ook! Want wie wil er nu les geven in een dorp als je niet eens je eigen plekje kunt hebben?

Gelukkig weten we nu van dit dorp en kunnen we er alles aan doen om de situatie waaronder deze kinderen les krijgen te verbeteren. 

De kinderen zijn allerminst slecht ontwikkeld. Hun Frans is van een behoorlijk niveau, en dat heeft alles te maken met de gemotiveerde leraren waar ze les van krijgen. In deze video zingen ze een liedje over het spellen van het woord 'merci'.

Tags

Deze website gebruikt Cookies. Deze doen niks, behalve ons zeggen dat u een anonieme gast bent. Als u een account had, dan zou uw gebruikersnaam en sessie-informatie in de cookie worden opgeslagen.