Doneer nu!

NL53 INGB 000 580 7717

31-10-2014

Nieuwsbrief oktober 2014

Graag informeren wij u in deze nieuwsbrief over de stand van zaken en de voortgang van ons werk. We vinden het fijn dat we u meer kunnen vertellen over:

Project 2014-2015

In deze periode werken wij aan de uitvoering van ons project 2014-2015 dat we Community Development & Empowerment in Midebdo” hebben genoemd. We zijn nu bezig met de eerste fase. Dat houdt in:

  • Onderwijsinspectie Basisonderwijs in Midebdo: het faciliteren met elektriciteit, ICT-middelen en de ondersteuning van de training van leraren uit Midebdo 
  • Drinkwater: het laten bouwen van 2 nieuwe waterpompen bij lagere scholen en het laten repareren van enkele bestaande, oude pompen in andere dorpjes.
  • Middelbare school in Midebdo: Het uitrusten van een lokaal met materiaal voor natuurkunde, scheikunde en biologie; verder materiaal voor de bibliotheek en sportmaterialen 
  • Gezondheidspost: de vervanging van de matrassen en de onderzoeksstoel voor zwangere vrouwen
Op bezoek bij de inspectie
Leerlingen in de middelbare school
De toestand van de matrassen

 

Edukans

Ons project is goedgekeurd door edukans partnership. De kwaliteit die Edukans biedt wordt daarmee in dit project verzekerd. Het betekent ook dat Edukans met een substantieel bedrag bijdraagt aan dit project. We zijn hier vanzelfsprekend heel blij mee!
 

Gemeentehuis en Comité de Controle

U herinnert zich wellicht dat we alle lijnen via de overheid en overheidsinstanties willen laten lopen. Om goed zicht te houden op de goede voortgang is er een “Comité de Controle” benoemd. Daarin zitten: De voorzitter van het plaatselijke ontwikkelingscomité, vertegenwoordigers van de Protestanste kerk, de Katholieke kerk en de Moslimgemeenschap en verder een algemene vertegenwoordiger. Onze vertrouwenspersoon, Koko MOMO, heeft statuten opgesteld die wij inmiddels hebben aangevuld. Daarmee kan dit Comité van start gaan!

Cees Boekelo in gesprek met het Comité

Projecten die we de afgelopen weken hebben gedaan:

  •   Zonnelampen voor de docenten van de middelbare school van Midebdo

Eind vorig jaar vroegen de leraren van de middelbare school in Midebdo ons om lampen; ze moeten hun voorbereidingen doen met zaklant

aarns. Eén van de leraren vertelde zelfs dat zijn ogen zeer deden en achteruit gingen. Dit schooljaar hebben we voor elke docent de aanschaf van een ‘zonnelamp’ mogelijk gemaakt. De keuze voor welk type lamp en zonnepaneel is door de school zelf gemaakt. Ze zijn er erg blij mee en we hebben intussen een ‘enorm bedankt’ ontvangen! (“Tous les collègues vous remerçient énormement!”).

•    Het verhaal van de bromfietsreparateur

In de vorige nieuwsbrief vertelden we u  over de bromfietsreparateur Nabaloum Amado  in Midebdo, die we met een microkrediet geholpen hebben om onderdelen te kunnen kopen. Op onze vernieuwde site vindt u zijn verhaal dat ons bereikte via één van onze vertrouwenspersonen. Het is een mooi verhaal dat heel goed de omstandigheden weergeeft waaronder de jonge mensen in Burkina Faso moeten proberen iets op te bouwen.
 

Nabaloum Amado in zijn winkel

Nieuwe website

Onze nieuwe website staat al online, maar zal pas vanaf 1 november de oude site echt vervangen. De nieuwe site werkt sneller en is overzichtelijker ingericht. Neemt u ook een kijkje? Wij horen graag uw reactie! Met de website hopen wij namelijk u en potentiele donateurs een goed beeld van de stichting en het werk dat we doen, te geven.
 

Uw hulp is hard nodig

We hebben uw hulp nodig om alle projecten te kunnen realiseren. Steun stichting Faso en word donateur. Stort uw donatie op de rekening van stichting Faso: NL53 INGB 0005 8077 17. Elke donatie is waardevol.
 

Gezocht: nieuwe leden

Stichting Faso wil graag enthousiaste mensen toevoegen aan haar team. Het is prachtig werk dat veel voldoening geeft. U kunt dat doen als vrijwilliger of als bestuurslid. Een vrijwilliger kan zich bezig houden met een specifieke ‘klus’, zoals communicatie, waaronder de nieuwsbrief en social media. Een bestuurslid denkt mee over het werk van de stichting. Het bestuur van de stichting komt ongeveer om de 6 weken bij elkaar in omgeving Utrecht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Cees Boekelo, tel. 06 – 16 80 01 03.

Deze website gebruikt Cookies. Deze doen niks, behalve ons zeggen dat u een anonieme gast bent. Als u een account had, dan zou uw gebruikersnaam en sessie-informatie in de cookie worden opgeslagen.