Doneer nu!

NL53 INGB 000 580 7717

10-1-2013

Mooie afsluiting van 2012

En de beste wensen voor het nieuwe jaar!

 

kerstkaart_stichting_faso1.JPG

Stichting Faso kan weer terugkijken op een mooi jaar met hoogtepunten en minder leuke zaken. Een kleine terugblik.

In 2012 hebben we ervoor gekozen om niet met niewe projecten te beginnen, maar juist de lopende projecten af te ronden. Maar je weet nooit wat de toekomst in petto heeft, en door een flexibele instelling hebben we dit jaar heel wat meer gedaan dan we aan het begin van het jaar hadden gedacht.

Het meeste van wat we in 2012 gedaan hebben viel onder het project "Visie en ontwikkeling in de Commune Midebdo". Onder die noemer zijn onder andere microkredieten verstrekt, is een werkplaats gebouwd, zijn twee putten met pompen verwezenlijkt en werd ICT geïntroduceerd op diverse scholen. Dat dat allemaal tot ontwikkeling lijdt, hebben we zeker gemerkt!

Een paar contactpersonen van ons hebben dankzij de ICT zichzelf kunnen bijscholen met belangrijke carrièrestappen als resultaat. Daarnaast liepen contacten soepeler en kregen we af en toe spontaan foto's 'uit het veld' .

Het bouwen van de werkplaats en de aanleg van de putten ging echter niet van een leien dakje. Door veel vertraging om allerlei redenen zijn deze bouwprojecten nogsteeds niet helemaal afgerond. We houden dus de vinger aan de pols en proberen te zorgen dat alles snel wordt afgemaakt.

Naast het visie-project gebeurde er nog meer, zoals de voedselhulp naar aanleiding van de grote droogte die West-Afrika in 2012 trof; en de reparatie van een waterpomp. Voor beide zaken geldt dat we dit normaalgesproken niet doen, maar omdat ons zeer zorgwekkende berichten bereikten, besloten we in 2012 voor voedselhulp en één bepaalde waterpomp een uitzondering te maken.

Tenslotte faciliteerde stichting Faso in 2012 wederom de vriendschapsband tussen het Corlaercollege in Nijkerk en een middelbare school in Batié. Een groep leerlingen van het Nederlandse college ging op expeditie en hielp bij de aanleg van een sportveld voor hun leeftijdsgenoten. 

Deze website gebruikt Cookies. Deze doen niks, behalve ons zeggen dat u een anonieme gast bent. Als u een account had, dan zou uw gebruikersnaam en sessie-informatie in de cookie worden opgeslagen.